Liliana Negoi – adică subsemnata


7M-am născut într-o noapte de februarie în 1979, și deși prima pasiune a fost lectura, încă din primii ani ai vieții, nu m-aș fi gândit niciodată să scriu poezii, dacă în ultimul an de liceu un eveniment neașteptat și nefericit nu ar fi dat naștere primei mele creații  – Testament anonim. După aceea, scrisul a devenit o necesitate aproape zilnică și deși am studiat pian și relații internaționale, am simțit mereu că singurele momente când puteam într-adevăr comunica oamenilor din jur ceea ce se întâmplă în mine erau cele în care încercam să dau viață cuvintelor.

Inițial am scris în limba română, dar nu a trecut mult până când am trecut la folosirea limbii engleze ca limbă de bază pentru ceea ce așterneam pe hârtie – fie ea tradițională sau electronică – pentru singurul motiv că aveam impresia că versurile nu își mai găseau locul în mintea românilor. Astfel, timp de câțiva ani mi-am publicat scrierile pe internet, în prezent titlurile mele putând fi citite, pe lângă alte câteva site-uri cu specific literar, pe propriul blog scris în limba engleză – cei interesați îl pot vizita aici, iar în toamna anului 2010 a luat ființă primul meu proiect de carte tipărită – de asemenea în limba engleză, numit SANDS AND SHADOWS, cartea urmând să apară pe piață în aprilie 2011.

În urmă cu câteva luni însă cineva m-a întrebat totuși de ce nu încep din nou să scriu în limba română – aratandu-se apoi foarte dezamăgit de părerea mea cum că la noi în țară românii nu mai au timp să se gândească la poezie. Așa că după ce am „rumegat” o vreme subiectul, m-am hotărât să încep un al doilea blog, de data aceasta în limba romană, menit să aducă la lumină mai întâi câteva din mai vechile mele lucrări, și apoi să facă văzute mai noile-mi gânduri, fie ele în versuri sau proză.

Acestea fiind zise, oricine-ai fi citind aceste pagini, dacă vreunul din textele mele își va găsi ecou în sufletul tău, înseamnă că stiloul meu și-a îndeplinit menirea.

Advertisements

16 thoughts on “Liliana Negoi – adică subsemnata”

  1. Discretă, discretă, discretă, dar, na, tot am reuşit să descopăr blogul în limba română cu minunatele-ţi poezii! 🙂
    Succes multiplu în toate cele şi multă baftă cu Sands and Shadows! 🙂

  2. Noi, cei care citim poezie, n-om fi noi mulţi da’ încă n-am dispărut cu totul. Cît mai există măcar un singur cititor de poezie, merită să scrii poezie. Cred eu.

  3. scrii frumos, îmi place stilul tău….penița ta este ascuțită, dar fină…interesant si numele blogului -curcubee în alb şi negru- te face să intri si să poposești un pic , si iar un pic , după care rămâi cu ….mult…..seara faina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

…şi nu numai

%d bloggers like this: